Vereniging

Bij F.C. Blankenburg kunnen kinderen vanaf 4 jaar al trainen en voetballen op zaterdag. Onze selectie en overige heren voetballen op zondag! Ook zijn dames en meisjes welkom en hebben wij ook nog walking football (55+).

Bij F.C. Blankenburg staat het spel voorop! Wij zijn hierom ook een gezellige familie club. Elk team traint 2x in de week en speelt 1 wedstrijd.  F.C. Blankenburg heeft het laagste contributie van Voorne-Putten!!

Om lid te worden klik HIER.

 

F.C. Blankenburg

Ontstaan in 1967 als gevolg van de Industrie…

De Algemene Sport Vereniging Indus is opgericht in 1967. Na de oorlog was het een puinhoop in Nederland. Het land kwam in een opbouwfase terecht. Dit had als gevolg dat de regio rondom Rotterdam ging industrialiseren. De haven werd fors uitgebreid, er kwam petrochemische industrie. Kortom in de jaren ’60 veranderde in een sneltreinvaart het nodige in onze regio. Dit had het gevolg dat het voormalig eiland Rozenburg met daarop verschillende dorpskernen werd gecentraliseerd tot één groot dorp. In het nieuwe Rozenburg werden tuinderijen opgedoekt en woonwijken aangelegd. Woonwijken waar allerlei mensen vanuit buiten het oude Rozenburg kwamen wonen. Door de aanleg van de petrochemische industrie en de uitbreiding van de havens kwamen een hoop nieuwe banen beschikbaar. Veel van deze mensen kwamen in Rozenburg wonen. Door de enorme groei van het inwonersaantal ontstond ook de vraag naar sportverenigingen, men wilde na het werk natuurlijk wat leuks doen. De ASV Indus werd opgericht. Zoals in het begin van dit verhaal misschien al is opgevallen is het word industrie een beetje een rode draad in het verhaal, de naam “Indus” is een afkorting van industrie. In eerste instantie was onze vereniging niet alleen een voetbalvereniging maar een algemene sportvereniging. Onder andere de sporten handbal en gymnastiek waren vertegenwoordigt. Later is de handbal en de gymnastiek zelfstandig verder gegaan. F.C. Blankenburg speelt nog steeds op sportpark oost, net zoals de handbal!!